Hírek

2009.10.16. 12:32

Újabb plafont tört át az olaj ára

A kőolaj pénteken folytatta a ralit, a nap közepére Szingapúrban már 78 dollár fölé emelkedett az árfolyam.

AP - Világgazdaság Online

A novemberi jegyzésű nyersolaj a szingapúri kereskedésben ma 78,17 dolláros hordónkénti árig is emelkedett, majd visszaesett 78,03 dollárra, újabb határt lépve át ezzel az egy hete tartó raliban. A dollár értékének csökkenése ráerősített az áremelkedésre.

Az áremelkedést az amerikai energiaügyi hivatal csütörtöki jelentése is erősítette: eszerint az üzemanyag készletek 5,2 millió hordóra estek vissza a tengerentúlon, holott a McGraw-Hill Cos energiaügyi ágazata szerint az elemzők 1,6 millió hordós emelkedésre számítottak. A nyersolaj készletek nagysága csak 400 ezer hordóval nőtt, szemben a várt 2,2 millió hordós plusszal – tudósít az AP.

Az olaj ára május óta 65 és 75 dollár között mozgott, a jelenlegi hétig. A Barclays Capital elemzése szerint a 70 dollárosból a 80 dolláros sávba történő ugrás mostanra egyértelmű. A szervezet a piaci hírekkel párhuzamosan további felfelé történő elmozdulásokra számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!