Hírek

2009.10.15. 12:23

Végkielégítés nélkül távozik a MÁV vezérigazgatója

Andrási Miklós elnök-vezérigazgatói kinevezését követően ismét változik a MÁV Zrt. vezetése. Távozik vezérigazgatói posztjáról Heinczinger István, megújul a vasúttársaság igazgatósága.

mfor.hu - Beol.hu

Az Mfor.hu tájékoztatása szerint Heinczinger István munkaviszonya közös megegyezéssel szűnik meg november 15-i hatállyal. Egy hónapos felmondási idejére járó munkabérén túl más juttatást, végkielégítést nem kap. Feladatait az elnök-vezérigazgató veszi át.

Részben kicserélődik a MÁV Zrt. igazgatósága, amely 2009. október 15-től a következő személyi összetételben működik tovább. Elnök: Andrási Miklós; tagok: Derzsi András, Kozák Tamás, Dr. Mosóczi László, Nátrán Roland. Az új igazgatósági tagok kinevezése 2012. december 31-ig szól.

Igazgatósági tagságáról már korábban lemondott Seregélyes Kálmán és Varga András, és október 15-én ugyanígy döntött Heinczinger István is. Hónig Péter közlekedési, hirközlési és energiaügyi miniszter 2009. október 14-én visszahívta a testületből Balogh Andrást és Kalmár Istvánt.

A helyközi közösségi közlekedés átalakításának meghatározó eleme az érintett vállalatok működési-, méret- és eszközhatékonyságának javítása, finanszírozási helyzetének rendezése. E tervek elkötelezett és sikeres végrehajtását várja el a tulajdonosi jogokat gyakorló miniszter az új felállású Igazgatóságtól és menedzsmenttől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!