Hírek

2009.10.02. 12:10

Világbank: 2010 nagyon bizonytalan év lesz

Robert Zoellick, a Világbank elnöke arra figyelmeztetett, a következő évben a világgazdaság alakulása igen bizonytalan.

Világgazdaság Online

A Világbank elnöke a nagyfokú bizonytalanság mellett aláhúzta, hogy a munkanélküliség tovább emelkedhet akkor is, ha a világgazdaság visszatér a növekedési pályára – tudósít az AFP nyomán a Világgazdaság Online.

"Megállítottuk a válság okozta zuhanást, de még korai sikerről beszélni. 2009-ben továbbra is nehézségekkel kell majd szembenéznünk, 2010 alakulása pedig igen bizonytalan" – fogalmazott Robert Zoellick. Hozzátette: az alacsony jövedelmű országoknak továbbra is gondot okoznak a válság következményei: a csökkenő export, turizmus és befektetések.

A Világbank a munkanélküliség további növekedésére számít és a trend csak lassan fordul meg. Zoellick figyelmeztetett: nagyarányú munkanélküliség esetén az alsó rétegek a legérintettebbek és ők rendelkeznek a legkisebb védelemmel.

A Világbank elnökének közlését aláhúzza a mai amerikai munkanélküliségi adat. A várakozásoknak szerint az állástalanok aránya eléri a 9,9 százalékot az Egyesült Államokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!