Hírek

2009.11.23. 13:23

Az SZDSZ támogatja a költségvetést, Bajnai a rádiós vizsgálóbizottságot

Bár hivatalos döntés nem volt róla, az SZDSZ frakciója támogatni fogja a 2010-es költségvetés hétfőn sorra kerülő, illetve jövő heti zárószavazását. Hétfőn a fejezeteken belüli átcsoportosításokról döntenek a képviselők. Bajnai Gordon miniszterelnök a liberális frakció ülése után közölte: a maga részéről egyetért az SZDSZ-es kezdeményezésű, a kereskedelmi rádiók frekvenciaelosztását vizsgáló bizottság felállításával.

Ambrus Vilmos - Világgazdaság Online

Az SZDSZ frakció vendége volt Bajnai Gordon miniszterelnök. A kormányfő a liberálisokkal a költségvetésről, illetve a kormány eddigi tevékenységéről tárgyalt. Kóka János, a szabad demokraták frakcióvezetője a megbeszélés után úgy nyilatkozott, formális döntés ugyan nem született, de a képviselőcsoport támogatni fogja a 2010-es büdzsét a még hátralévő szavazásokon. A költségvetési szavazássorozatból még két epizód van hátra: hétfőn a fejezeteken belüli átcsoportosításokról, egy hét múlva pedig magáról a már véglegessé vált büdzséről szavaz a Ház.

Kóka azt mondta, nincs olyan vélemény a frakcióban, mely szerint el kellene utasítani a költségvetést. A politikus jelezte, a frakcióülésen azok sem érveltek a büdzsé ellen, akik esetenként a képviselőcsoporttal ellentétesen szavaznak. Kóka úgy fogalmazott, ha a módosító javaslatok hétfői szavazásán nem történik olyasmi, ami "szétverné" a költségvetést, a szabad demokraták megszavazzák a törvényjavaslatot.

Kóka szerint jó döntés volt a Bajnai-kormány támogatása, mert az a válságkezeléssel egyensúlyt teremtett, csökkentette a hiányt és a kamatokat, stabilizálódott az euró árfolyama, és lényegében megszületik a 17 százalékos, egykulcsos adókulcs. "Köszönet ezért Oszkó Péter pénzügyminiszternek és Bajnai Gordon miniszterelnöknek" - mondta Kóka János.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!