Hírek

2009.11.19. 05:00

Se negyed, se hasznosítás

Továbbra is rejtély, mi lesz a sorsa annak a városrésznek, amelybe annak idején a kormányzati negyedet tervezték. A meghiúsult, ám eddig már milliárdokat felemésztett tervek helyett újak születnek, legalábbis erről tanúskodik egy dokumentum, amely nemrég került a Világgazdaság birtokába.

VG-összefoglaló

A „megvalósítási javaslat” szerint nyílt, nemzetközi pályázaton választja ki az állam vagy a MÁV azt a befektetőt, aki a legjobb ajánlatot adja a térség rehabilitációjára.

Ez a szereplő 20-25 évre koncessziót kapna a területhasznosításra és a vasúti létesítmények, berendezések fenntartására. Az elvetélt kormányzati negyedre is kiterjedő beruházás és az ingatlanhasznosítás is az ő feladata lenne. A tervezetben körvonalazott, több mint egymillárd eurósra taksált projektet öt ütemben, 2012 legvégéig készítenék el.

A terület hasznosítására, a távolabbi elképzelésekre vonatkozó kérdéseinkre nem kaptunk értékelhető választ kormányzati körökből; úgy tűnik, a botrányokkal is fenyegető újabb nekifutást már nem vállalja a kormány, ezt meghagyja az utódjának.

Az biztos viszont, hogy a fejlesztők körében felértékelődött a terület, az ingatlanosok közül többen is nagyobb projektet, lakásokat, irodaházakat terveznek a környéken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!