Hírek

2009.12.30. 14:39

A szoftverek, amelyek célpontok lehetnek

Az informatikai biztonsági szoftvereket gyártó McAfee szerint 2010-ben az Adobe termékei: az Acrobat Reader és a Flash lesznek a rosszindulat szoftverek készítőinek első számú célpontjai.

PCWorld - Világgazdaság Online

Az elmúlt időszakban a Microsoft termékeit érte a legtöbb számítógépes támadás, mivel az óriáscég vezető szerepet töltött be az operációs rendszer-, internet böngésző- és irodai alkalmazás piacon. A vírusvédelemre szakosodó McAfee szakértői szerint jövőre az Adobe juthat ilyen sorsra.

A cyberbűnözők a népszerűségük miatt választották a Microsoft termékeit. Az Adobe olyan sok fejlesztést hajtott végre programjain, hogy valószínűleg elsődleges célponttá válik a malware készítők számára – mondta a McAfee illetékese a PCWorldnek. A cég főként az Acrobat Reader és a Flash ellen irányuló támadásokra számít.

Ezt támasztja alá, hogy a cég ellen irányuló akciók már ebben az évben is gyakoribbak voltak. Júliusban a Flash egyik gyenge pontját használták ki a hackerek, az Adobe Reader ellen pedig két rohamot is indítottak, az egyikkel utat nyitva további rosszindulatú szoftverek telepítésének. A sérülékenységet az Adobe szoftvereinek népszerűsége mellett az is növeli, hogy a McAfee tapasztalatai szerint ezeket az alkalmazásokat csak kevesen frissítik rendszeresen, így ezek váltak a leggyengébb ponttá a rendszerekben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!