Hírek

2009.12.28. 12:03

Hamis Dior, kokain alsónadrágban – A VPOP legnagyobb fogásai

Több százmillió forint értékű kábítószer, tetemes mennyiségű hamis áru, több tízezer karton csempészcigaretta felderítése és sok egyéb más jogsértés megakadályozása – egyebek között ez írható a vám- és pénzügyőrség idei pozitív számlájára. – közölte a Világgazdaság Online-nal Sipos Jenő.

Világgazdaság Online

A szervezet szóvivőjének értékelése szerint a legjelentősebb cigarettafelderítés december közepén Röszkén történt. Egy ukrán kamionban – a kiwiszállítmány közé elrejtve – 37 ezer karton adójegy nélküli cigarettára bukkantak az ellenőrök, ennek értéke elérte a 245 millió forintot.

A legnagyobb kábítószerfogás áprilisban Nagylakon volt: egy Hollandiába tartó sajtszállítmányból 25 kilogramm, 350 millió forint értékű heroin került elő. Októberben a Ferihegyi repülőtéren – három brazil utas sportcipőjének talpbetétjében és alsónadrágjukban – 3,5 kg kokaint találtak a pénzügyőrök, amelynek értéke 100 millió forint volt.

Júniusban Rédics térségében egy Csehországba tartó kamionból közel 60 ezer darab hamisított karórát, táskát és fejpántot foglalt le a vámhatóság mintegy 565 millió forint értékben. Nagylakon 40 ezer darab, 220 millió forintot érő hamis parfüm – Hugo Boss, Christian Dior, Armani, Versace, stb. – került elő egy Németországba tartó, textileket szállító holland tehergépkocsiból - tudósít a Világgazdaság Online.
 
Szeptemberben Nagylakon bukkantak a pénzügyőrök egy olasz személyautó utánfutójában közel 900 darab, 45 millió forint eszmei értékű fürjtetemre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!