Hírek

2009.12.23. 15:17

Hankiss Elemér az LMP miniszterelnök-jelöltje?

A volt tévéelnök Hankiss Elemér a Lehet Más a Politika miniszterelnök-jelöltje – értesült a Stop.hu. A párt szerint nincs erről szó.

Stop.hu

A Stop.hu információi szerint a Lehet Más a Politika Hankiss Elemérrel tárgyal, hogy a volt tévéelnök legyen a párt miniszterelnök-jelöltje a 2010-es választáson. Hankiss a rendszerváltás után Antall József felkérésére a Magyar Televízió elnökeként dolgozott, míg a demokrata fórum keményvonalasainak nyomására kénytelen volt megválnia a pozíciótól.

Hankiss népszerű közéleti személyiség, még egyetlen párthoz sem sorolták be. Schiffer András a Stop.hu-nak cáfolta, hogy tárgyaltak volna Hankissal, sőt eddig senkivel sem tárgyaltak, ugyanakkor Hankiss munkásságát nagyra értékelik. Ezt a kérdést amúgy nem ezekben a napokban fogjuk eldönteni, tette hozzá. A listavezető személyéről január végén szavaznak.

A Lehet Más a Politika egy társadalmi szervezetből alakult át párttá. A 2009-es európai parlamenti választásokon a Humanista Párttal együtt indult, és az ötödik legjobb eredményt érték el, még a parlamenti Szabad Demokraták Szövetségénél is több szavazatot kaptak, jelenleg az országgyűlésbe készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!