Hírek

2009.12.25. 13:56

Kórházba szállították a pápát inzultáló nőt

Kórházba vitték azt a 25 éves olasz-svájci nőt, aki megpróbálta rávetni magát a pápára a vatikáni Szent Péter-bazilikában tartott karácsonyi éjszakai mise előtt - közölte pénteken a pápa szóvivője, Federico Lombardi.

BAMA

 A szóvivő "láthatóan zavarodottnak" nevezte a támadó Susanna Maiolót, aki csütörtök este - átugorva az elválasztó korlátot - az oltár felé vonuló katolikus egyházfőhöz rohant.

Lombardi atya újságíróknak elmondta, hogy ugyanarról a nőről van szó, aki a tavalyi éjféli misén szintén átugrott a korláton, de akkor nem sikerült elérnie a pápát, s a biztonságiak simán a földre szorították.A mostani dulakodásban a nőnek sikerült megragadnia XVI. Benedek öltözetét, a pápa elvesztette egyensúlyát és a földre bukott, kisvártatva azonban felegyenesedett és folytatta útját, mintha semmi sem történt volna.

A helyszínen lefogott nőt kihallgatták, s állítólag azt mondta, hogy csak át akarta ölelni a pápát.

Pénteki hivatalos közleményében a Vatikán leszögezte, hogy a "mentálisan instabil" Susanna Maiolo fegyvertelenül követte el tettét. A nőt őrizetbe vették, s egy meg nem nevezett egészségügyi intézménybe vitték "a szükséges kezelésre".

A tumultusban combcsontját törő Roger Etchegaray francia bíborosról a pápai szóvivő elmondta, hogy bár a 87 éves férfit meg kell majd műteni, állapota nem súlyos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!