Hírek

2010.02.20. 14:35

Megjelent az MSZP kampányában az ígérgetés – politológusok a kampánynyitóról

Nemzeti modernizációra van szükség – mondta Mesterházy Attila az MSZP kampánynyitóján. Az MR1-Kossuth Rádió által megkérdezett politológusok szerint a párt a lehető legtöbb választót akarja megszólítani, vissza akarja szerezni a kiábrándult szavazókat, és érdekes elem, hogy megjelent a kampányban az ígérgetés.

MR1-Kossuth Rádió

Az MSZP kampánynyitóján bemutatott választási kiadványa egészen konkrét programpontokat tartalmaz, mint például 12 százalék körüli reálbér-emelkedés a következő négy évben, a munkavállalók járulékterheinek négy százalékos csökkentése vagy a nyugdíjasokat érintő, a gazdasági növekedéshez kötött nyugdíjprémium rendszer.

Mráz Ágoston, a Nézőpont Intézet elemzője szerint érdekes elem az ígérgetés a kiszivárgott programban. Úgy véli: ennek a háttere a megszorítások után kialakuló gazdasági növekedés plusz bevétele. De az mindenképpen érdekes törés a szocialista párt esetében, hogy most már az osztogatásra helyezi a hangsúlyt a kampányában – mondta az elemző az MR1-Kossuth Rádiónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!