Hírek

2010.03.18. 12:51

Berlin húzza meg a nadrágszíjat!

A német költségvetési stratégia nem elégséges ahhoz, hogy az adóssághegyet gyorsan leépítse – figyelmeztetett az Európai Bizottság abban a jelentésében, amely Németország és 13 további uniós ország stabilizációs programjával foglalkozik.

AFP - BBC News - Világgazdaság Online

Az Európai Bizottság felszólította a szövetségi kormányt, hogy pontosítsa a költségvetési stratégiáját - jelenti az AFP. Bizonytalanságok mutatkoznak többek között a német adócsökkentési tervek és a 2010-en túlmutató konkrét konszolidációs intézkedések tekintetében.

A jelentést nyilvánosságra hozták a Bundestag költségvetési vitája során, ahol az ellenzék tehetetlenséggel vádolta a szövetségi kormányt.

Az Európai Bizottság a BBC tudósítása szerint Nagy-Britanniának is azt üzente, hogy meg kell birkóznia a deficitcsökkentést célzó terveiben mutatkozó "bizonytalansággal." Az uniós szabályok értelmében az államok deficitje nem haladhatja meg a GDP 3 százalékát, ám Nagy-Britanniában ez az összeg idén várhatóan eléri a 178 milliárd fontot, azaz a GDP 12,6 százalékát.

London egyébként eddigi nyilatkozataiban elutasította az EU intését, hangsúlyozva, hogy a Brüsszel által megkívánt hiánycsökkentési ütem visszavonhatatlan következményekkel járna a közigazgatásra és az adófizetők helyzetére nézve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!