Hírek

2010.03.03. 13:03

H1N1: Utólag könnyű okosnak lenni

Nem kezdődtek meg időben az oltások, a lakosság felkészítése pedig "hiányos" volt

MR1 - Koossuth Rádió

Ötszázezer szórólapot kihelyeztünk az iskolákba, tízezer plakátot kihelyeztünk az orvosi rendelőkbe, polgármesteri hivatalokba, tárgyaltunk a szakmai kollégiumokkal, a Gyógyszerész Kamarával - reagált még novemberben Székely Tamás egészségügyi miniszter arra az ellenzéki kritikára, hogy teszetosza a tárca kommunikációja új influenza-ügyben. Most azonban a járványügyi felkészülés irányítója maga ismerte el, hogy voltak hibák, amelyekből tanulni kell - hangzott el az MR1 - Kossuth Rádió műsorában.

Bujdosó László, a pandémiás bizottság elnöke egy kedd esti konferencián számos kritikát fogalmazott meg. Szerinte sokkal előbb, már nyáron el kellett volna kezdeni a védőoltás melletti kampányt a lakosság és az orvosok körében, és komoly logisztikai gondok is voltak, hiszen kezdetben az oltóanyag akadozva jutott el a patikákba. Az iskolai oltások sem kezdődtek időben - teszi hozzá a szakember, aki szerint mindenképpen az őszi szünet előttre kellett volna tervezni a kampányoltásokat. Bujdosó azt mondja, korábban is jelezte ezeket az aggályait, de nem mindenben lett eredménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!