Hírek

2010.03.19. 11:13

Képzett társítások – AEGON-estek a Nemzetiben

2010. március 25-én, csütörtökön 19 órától a Gobbi Hilda Színpadon Alföldi Róbert vendége: Csányi Vilmos író, etológus, Vancsó Zoltán fotográfus. Csányi Vilmos új könyvéből Udvaros Dorottya olvas fel részleteket, Zene: Bujtor Balázs – hegedű, Szabó Dániel – zongora Sorozatszerkesztő, az estek összeállítója: Eszéki Erzsébet

VG

[caption id="" align="alignleft" width="603"] Csányi Vilmos
[/caption]Csányi Vilmost sokan ismerik etológusként, olyan tudósként, aki élvezetesen tud mesélni és írni a tudományos kutatásairól. Körülbelül 50 éve ír, több mint 30 könyve jelent meg, etológusként izgalmas összefüggéseket tárt az olvasók elé.

Több könyve óriási sikert aratott, ilyen volt például a két kutyájáról, Bukfencről és Jeromosról szóló történetek sora. Közel három tucatnyi kötet után 2009-ben jelent meg az első regénye, a Bábosok, amely egy, a világtól elzártan élő, parányi közösségről és a fennmaradás esélyéről szól. Az idén újabb könyve lát napvilágot az áprilisi Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra, a tudományról szóló szatíra címe: Marci, a beszélő kutya.

[caption id="" align="alignleft" width="400"] Vancsó Zoltán
[/caption]Mivel Csányi Vilmos szenvedélyesen – és remekül – fotózik, az est másik vendége a kitűnő fotográfus, Vancsó Zoltán lesz. A Mai Manó Házban éppen ezekben a hetekben látható Vancsó Zoltán kiállítása, amely március 28-ig látogatható a Nagymező utcai Magyar Fotográfusok Házában. A beszélgetés, a felolvasás és a vetítés mellett minden alkalommal fontos szerepet játszik az improvizatív, ott születő zene, ezúttal pedig különleges duó nyújtja a zenei kontextust.

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Bujtor Balázs
[/caption]Bujtor Balázs klasszikus zenész, a Pannon Filharmonikusok első koncertmestere, aki keresi az improvizációs fellépési lehetőségeket, a dzsesszzenészekkel való együttműködést is. Szabó Dániel zongorista a hazai dzsesszélet egyik jelentős egyénisége, aki számos nemzetközi versenyen, koncerten aratott sikert.

[caption id="" align="alignleft" width="400"] Szabó Dániel
[/caption]A Martyn Ferenc Művészeti Szabadiskolában tanult, ahol már gyerekkorától a társművészetek tanulmányozásával együtt mélyedhetett el a zenében, a zenei és a vizuális művészeti ágak közti párhuzamok keresésében. Ezúttal tehát ők ketten játsszák el a gondolataikat, érzelmeiket mindarról, amit a március 25-i AEGON-esten hallhatunk, láthatunk.   

Sorozatszerkesztő, az estek összeállítója: Eszéki Erzsébet

VG Csányi Vilmos Vancsó Zoltán Bujtor Balázs Szabó Dániel -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!