Hírek

2010.03.10. 11:53

Milyen gazdaságpolitikáról álmodik a Fidesz?

Az elmúlt hetekben már konkrét vállalásokat is megfogalmazott a vállalkozóknak Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Az euró bevezetésével kapcsolatban azonban egyelőre titokzatos a jobboldali politikus – szerinte ugyanis a céldátumot csak akkor kell megnevezni, amikor az már reálissá válik.

InfoRádió

Az InfoRádió összeállítása szerint az elmúlt hetek gazdaságpolitikai konferenciáin Orbán Viktor nemzeti gazdaságpolitikáról és értékteremtő piacgazdaságról beszélt, és mindig kihangsúlyozta, hogy magyar lábakon kell állnia a magyar gazdaságnak, amely az összefogásra és a munkára épül majd.

Orbán Viktor a konferenciákon továbbra is kihangsúlyozza, hogy terveik szerint 10 év alatt egymillió munkahelyet hoznának létre, ezzel párhuzamosan pedig jelentősen csökkentenék az adóterheket.

A vállalkozások adóterheit 4 év alatt, a lakosságét 6 év alatt a régiós versenytársaink szintjére, majd valamivel az alá süllyesztjük - ezt vállalni tudja a következő kormány - hangoztatta Orbán Viktor, aki hozzátette: támogatják azt, hogy szakmai és regionális tőketársaságok jöjjenek létre 2011-ben, tőke- és kamattámogatással, állami részvétellel, Nyugaton már ismert formák bevezetésével.

Orbán Viktor szerint le kell zárni azt a korszakot, amely azt üzente a vállalkozóknak, hogy "el lehet menni". A politikus a konferenciákon hangsúlyozta, hogy haza kell hívni a vállalkozókat, és vissza kell adni a vállalkozás szó eredeti és pozitív értelmét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!