Hírek

2010.08.17. 14:31

5,5 millió magyar kapcsolódott be az úszó Eb közvetítésébe

A 30. úszó Európa-bajnokság 12 versenynapján a Magyar Televízió 107 órányi közvetítésébe a magyar lakosság több mint fele, 5,5 millió ember nézett bele. Az MTV közvetítését vették át az európai tévétársaságok, becslések szerint több mint százmillió emberhez jutott így el a magyar köztévé képe és hangja.

Világgazdaság Online

A „vizes EB” legnépszerűbb sportága egyértelműen az úszás volt, ezen belül is a magyar érdekeltségű úszódöntők érték el a legmagasabb nézettséget. A vasárnap késő délutáni, 2 aranyat és 2 ezüstöt hozó döntőkbe több mint 1,1 millióan kapcsolódtak be (reach/ elérés, fő), a legnézettebb percekben a nézőszám meghaladta a 600 ezer főt.

Az Eb nyitó- és zárónapja bizonyult a legérdekesebbnek: 350 ezren nézték az augusztus 4-i megnyitót, a már említett, augusztus 15-i döntőket átlagosan félmillióan, a legjobb 10 közé pedig egy 15-i műugró közvetítés is bekerült.

A közvetítések közül a késő délutáni adások érték el a legnagyobb közönséget, napi átlagban közel 1,4 millió főt. Közönségarány (share, százalék) tekintetében pedig a délelőtti adások hozták a legmagasabb értéket, ilyenkor az éppen tévézők 14 százaléka választotta az m1-et. A közvetítések 30 százalékkal emelték mindkét csatorna közönségarányát, a fiatalabbak és magas iskolai végzettségűek körében pedig a részesedés két-háromszorosára nőtt. A vizes sportok népszerűsége a diplomás férfiak körében különösen nagy: az m1 délutáni, kora esti adásait az éppen tévé előtt ülő felsőfokú végzettségű férfiak 36 százaléka nézte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!