Hírek

2010.08.08. 08:16

Jobbikos napirenden a fenyegetőző képviselő ügye

A Jobbik országos elnöksége hétfőn napirendre veszi Zagyva György Gyula képviselő ügyét, aki sajtóbeszámolók szerint megfenyegetett két újságírót.

MTI

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője szombaton az MTI megkeresésére közölte, a párt csak az ülést követően alakítja ki álláspontját a kérdésben. A szóvivő ugyanakkor jelezte: Zagyva György Gyula a Jobbik parlamenti képviselője ugyan, ám nem tagja a pártnak. A történtek előzménye, hogy a Hetek című hetilap internetes oldalán található írás szerint "életveszélyesen megfenyegették, emberi méltóságukban megalázták és szabad mozgásukban is korlátozták a Hetek munkatársait a Magyar Sziget Fesztivál elnevezésű szélsőjobboldali találkozón".

A beszámoló szerint a rendezvényen Zagyva György Gyula, a Jobbik parlamenti képviselője a rendezvény helyszínén egy faházban fenyegetően beszélt az újságírókkal, miután rájuk zárták a helyiség ajtaját. Az MSZP Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztertől és Pintér Sándor belügyminisztertől haladéktalan vizsgálatot kért az ügyben.
 
A Jobbik szóvivője az MSZP bejelentésével kapcsolatban azt sérelmezte, hogy a szocialisták a fesztivál egészével kapcsolatban kértek vizsgálatot. Dúró Dóra erre utalva azt hangoztatta, hogy a tíz éve legálisan működő, és egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Magyar Sziget Fesztivállal kapcsolatban semmilyen vizsgálatra nincs szükség. Hozzátette: a Jobbik szerint sokkal inkább arra lenne szükség, hogy a hasonló civil rendezvényeket az állam is támogassa.


 
Mint fogalmazott, az MSZP nem tud kilépni utódpárti mivoltából, és ha a véleményükkel ellentétes álláspont hangzik el a politikai nyilvánosságban, akkor rögtön hatósági beavatkozást követelnek. A szóvivő szerint az MSZP valójában a szocialisták napról napra előkerülő korrupciós ügyeiről akarják elterelni a figyelmet.

Dúró Dóra a Hetekben megjelent állításokkal kapcsolatban idézte Zagyva György Gyula az atv.hu-n megjelent nyilatkozatát. Eszerint a Jobbik parlamenti képviselője helyreigazítást követel, és rágalmazás miatt feljelentést tesz. Közölte: Zagyva György Gyula szerint "a lap elferdítette a valós tényeket és az elhangzottakat".

Ezt majd a folyosón megbeszéljük

Mint ismeretes, Zagyva György Gyula az a képviselő, aki az új parlament első ülésnapjainak egyikikén, a Trianon-emléknapról szóló beszéde során a padsorokból érkező, hangos megjegyzésekre úgy reagált: „Ezt majd a folyosón megbeszéljük...”

Reakciója nagy port kavart, annak kapcsán a parlamenti demokráciában szokatlan, fenyegető stílusról beszéltek más frakciók. Zagyva szerint ugyanakkor éppen bírálói voltak cinikusak és gőgösek, amiért őket szavazóik „bottal kergetnék ki őket a parlamentből”.

Reakciója nagy port kavart, annak kapcsán a parlamenti demokráciában szokatlan, fenyegető stílusról beszéltek más frakciók. Zagyva szerint ugyanakkor éppen bírálói voltak cinikusak és gőgösek, amiért őket szavazóik „bottal kergetnék ki őket a parlamentből”. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!