Hírek

2010.08.08. 15:25

Soha nem volt ilyen jó júliusa a horvát turizmusnak

Az ország történelmének eddigi legjobb eredményét produkálta júliusban a horvátországi beutazó turizmus, amely az első féléves csökkenés után most már összességében is pozitív eredményt mutat - közölte honlapján vasárnap a horvát Turisztikai Minisztérium.

MTI Eco

Damir Bajs miniszter Makarskán számolt be az eddigi eredményekről, amelyekből kiderül: az év első hét hónapjában összesen 5,5 millió hazai és külföldi vendég kereste fel Horvátországot, 3 százalékkal több, mint 2009 hasonló időszakában. A vendégek összesen 31 millió vendégéjszakát töltöttek az országban, 5 százalékkal többet a múlt évinél. A július kimagasló eredményeket hozott, ami ellensúlyozta, hogy az első félévben még mintegy 3 százalékos csökkenést regisztráltak a turizmusban.

Júliusban minden korábbi eredményt felülmúlóan 2,7 millió turista nyaralt az adriai országban, ahol 19 millió vendégéjszakát töltöttek. A nyaralók létszáma 9 százalékkal haladja meg a tavalyit, a vendégéjszakákban pedig 7 százalékos növekedést könyveltek el.

A szaktárca vezetője szerint Európa minden 50. állampolgára Horvátországban nyaral idén. Bár két nagy küldő államból, Olaszországból és Németországból egyelőre kevesebben érkeztek a horvát Adriára, Oroszországból, Spanyolországból és Szlovéniából jelentős a növekedés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!