Hírek

2010.08.04. 17:14

Vállalkozzon kezdőtőke nélkül - Extrém ötletek

A közel 1,3 millió hazai vállalkozásnak a fele jelenleg életképtelen helyzetben van Baldauf Aladár, a Vállalkozások Szövetségének elnöke szerint. A helyzet megoldására kíván alternatívát nyújtani a szövetség közel 10 ezer életképes vállalkozási ötlet összegyűjtésével.

atv.hu - Világgazdaság Online

A hosszas kutató munka eredménye ként sikerült a szövetségnek összegyűjtenie 10 ezer olyan vállalkozási ötletet, amelyek sikeresen működhetnek a jelenlegi gazdasági helyzetben. Az ötleteket ősszel teszik közzé, és a Szövetség Magyarország Gazdasági Felemelkedéséért alapítvány támogatói számára ingyenesen hozzá férhető lesz. Az ötletek között van olyan, amely nem igényel kezdő tőkét sem, és némelyik ötlet olyan, amire bárki azt mondhatja, hogy „ez nekem miért nem jutott eszembe” fogalmazott Baldauf.

Halpedikűr- és masszázs

Habár a lista teljes egészében csak ősztől lesz hozzáférhető, példaként a szövetség elnöke elmondta a listán szerepel a halpedikűr- és masszázs is, melyek a folyamatosan fejlődő wellness üzletágban megállják helyüket és sikeresnek tűnnek. A szolgáltatás során speciális, 5 centiméteres halakat alkalmaznak, amik eltávolítják az emberi lábról a szennyeződéseket és a korosodással járó kérgesedéseket. A fogatlan halak állkapcsukkal kiszívják a lábat és leszívják az elhalt bőrt, a pórusokat kitisztítják, fokozzák a vérkeringést, megszépítik és egészségesebbé teszik a lábat és kezet. Az eddigi tapasztalatok alapján a kezelést bevezető szalonok közlése szerint 30 százalékos forgalomnövekedését eredményezhet, és a minimális befektetést igénylő vállalkozás három hónapon belül megtérül.

A Falevél, mint tüzelőanyag

A nagyvilágban is találtak olyan lehetőségeket, melyekkel Magyarországon még nem élnek a vállalkozók. Ilyen lehet egy angol példa a lehullott falevelek újrahasznosításáról. Az angol vállalkozó az otthonában lehulló falevelek újrahasznosítására házilag készített egy olyan szerkezetet, amely felaprítja a faleveleket, majd cső formában összepréseli azt. Az így keletkezett csomagokat kandallókban és fatüzelésű kályhákban tüzelésre lehet felhasználni.

Kereskedelem kezdőtőke nélkül

Egy német példát is említett Baldauf, mely szerint egy divatcég farmernadrágok értékesítés teszi lehetővé bárki számára. A cég női, férfi és gyermek farmerokat gyárt, melyeket az értékesítésre vállalkozók ingyenesen kölcsönözhetnek a vállalattól, melyek értékével csak később, az eladást követően kell elszámolniuk. Az ötlet alapján a kevés kezdőtőkével rendelkezők is kockázatmentes kereskedelmi vállalkozást indíthatnak.

Banán csomagolás

Tengerentúli példaként egy amerikai szupermarket igényét említette. Az áruházlánc jelentős veszteségeket könyvelt el a gyorsan megbarnuló, és gusztustalanná váló banán miatt. A probléma megoldására felkért vállalat a banánok még zöld állapotban, egyesével történő csomagolását javasolta. Így a banán 5 napig kemény és sárga marad, míg csomagolatlanul 2 nap után barnulni kezd. A vákuumfóliás csomagolásban ugyan nincs semmi egyedi, de a lehetőség nagy, hisz ez az áruházlánc évente 27 millió banánt adna el, ha a gyors rohadás miatt az árut nem kellene rövid idő alatt kidobni.

Béreljen Férjet

Viccesnek hangzó, mégis a kor társadalmi igényeit kielégítő javaslatként felkerült a listára az Amerikában Béreljen férjet néven működő vállalkozás. Az egyre több szingli, elvált vagy özvegy nő számára nyújtott szolgáltatás segítségével olyan hétköznapi teendők végezhetőek el, amelyek szakmunkást, nem, csak egy erős férfit igényelnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!