Hírek

2010.11.20. 14:51

Apának műszaki cikk, anyának ruhanemű

Idén 30 ezer forint alatt költünk karácsonyi ajándékokra - derül ki egy online felmérésből. Az Árukereső.hu által készített hazai online felmérésében résztvevők 61 százaléka legfeljebb 30 ezer forintot, 16 százalék több mint 50 ezer forintot költ karácsonykor.

MTI

 A férfiak átlagosan 5600, a nők 4200 forintot áldoznak egy-egy személy ajándékozására - közölte a felmérés kommunikációjával foglalkozó cég. A karácsonyi termékek között idén a ruházati cikkek vezetik a népszerűségi listát, emellett majdnem minden második válaszadó gyerekjátékot, kozmetikumot, könyvet és műszaki cikkeket akar vásárolni. A férfiak 66 százaléka a műszaki cikkeket, a nők 68 százaléka a ruhaneműt részesíti előnyben.

A válaszadók háromnegyede a karácsonyi akciók megjelenésekor, vagy az ünnepek előtt 1-2 héttel kezdi el az ajándékok beszerzését és összességében néhány nap alatt el is intézi a bevásárlást. A nők 8, míg a férfiak csupán 6 embernek terveznek ajándékot venni.

A megkérdezettek 79 százaléka elsősorban a weben nézelődik, 65 százalék gondolja úgy, hogy az interneten keresztül is beszerez néhány meglepetést a fa alá. Aki karácsonyi ajándékért kattint az e-térben, az főleg az ünnepi időszakban megszokott zsúfoltságot és sorban állást akarja elkerülni. A tömeg és a sok várakozás elkerülése mellett második legfontosabb érvként az olcsóbb vásárlási lehetőséget, harmadikként pedig a nagyobb termékválasztékot említik a magyar válaszadók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!