Hírek

2010.11.06. 09:10

Hogyan változik az állami lakástámogatás?

Átalakítaná a lakásfenntartási támogatás rendszerét a kormány, és ha a törvényjavaslatot a parlament elfogadja, akkor szélesedik az ellátásra jogosultak köre és hatékonyabb lehet a támogatás - írja a Magyar Nemzet.

Gazdasági Rádió

A törvénytervezet szerint a normatív támogatásra az a személy lenne jogosult, akinek a háztartásában az egy "fogyasztási egységre" jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250 százalékát, szemben a korábbi 150 százalékkal és a háztartásban élők egyikének sincs vagyona. Magasabb támogatásban részesítenék a gyermeküket, illetve gyermekeiket egyedülállóként nevelőket – tudósít a lap információi alapján a Gazdasági Rádió.

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy a rendelkezésre álló 42,5 milliárd forintból a jövedelemstatisztikai adatok alapján 906 ezer háztartást lehet támogatni. A támogatás egy hónapra jutó összege nem lehet kevesebb 2.500 forintnál.

Nyitrai Imre, a szociális-, család- és ifjúságügyi tárca helyettes államtitkára a lapnak azt mondta: a támogatást a jövőben elsősorban természetbeni szociális ellátás formájában nyújtaná az állam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!