Hírek

2010.11.22. 15:44

Itt a karácsony, jön a Fogyasztóvédelem!

Idén az országos, karácsonyi ellenőrzésére november 22.-e és december 23.-a között kerül sor – derül ki a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) közleményéből. Kiemelt hangsúlyt kap az áruházláncok akciós tevékenységének ellenőrzése, továbbá a szezonális villamossági termékek piacfelügyeleti vizsgálata.

Világgazdaság Online

A fogyasztói döntés meghozatalakor a vásárlók többsége számára a legfontosabb szempont az eladási ár mértéke. Ezért a fogyasztók megfelelő tájékoztatáshoz való joga, valamint anyagi érdekeiknek védelmében indokolt, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság az akciós termékek esetében az eladási ár és egységár feltüntetésre vonatkozó szabályok megtartását fokozottan ellenőrizze az ünnepi időszakban.

A fogyasztók körében ebben az időszakban népszerű egyes villamossági termékek esetében a hatóság elsődleges célja a veszélyes termékek fogalomból történő kiszűrése a fogyasztók életének, testi épségének és egészségen védelme érdekében.

Az NFH felhívja a figyelmet, hogy abban az esetben ha az ünnepek után ha egyes termékekből több is van, vagy egyszerűen csak nem tetszik és a fogyasztó ezért szeretné visszacserélni azt, a kereskedő sem kicserélni, sem visszavenni nem köteles a hibátlan terméket. Sok helyen azonban az ünnepek után meghatározott ideig mégis foglalkoznak az ilyen problémákkal, ezért érdemes már a vásárláskor tájékozódni, hogy az adott üzlet hogyan viszonyul az ilyen kérdésekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!