Hírek

2012.01.16. 17:35

Leginkább vörösborpártiak vagyunk

A vörösbort kedvelik leginkább a magyar borfogyasztók és főként otthoni fogyasztásra vásárolnak kedvenc italaikból.

MTI

A Borászportál internetes bormagazin által 2011 őszén négyezer fő részvételével készített online felmérés szerint a magyarok gyakran fogyasztanak bort: a megkérdezettek tíz százaléka bevallása szerint naponta, ötven százalékuk pedig legalább hetente. A borfogyasztók körében nem meglepő módon a száraz bor megítélése a legszélsőségesebb. Közel ugyanannyian preferálják leginkább ezt a fajtát, mint amennyien az utolsó helyen említik. A résztvevők legnagyobb arányban vörösborpártiak.
A borvidékek közül kiemelkedő Villány, Eger és Tokaj népszerűsége, de Badacsony, Szekszárd valamint Dél-Balaton és a Balaton-felvidék is nagyon kedvelt.
  
A válaszadók nyolcvan százaléka otthon, hatvan százaléka vendégségben fogyaszt bort. Ezzel összefügg, hogy ötven százalékuk saját fogyasztásra, húsz százalékuk vendégvárásra vásárol.

Főként az 1000-2000 forint közötti borokat vásárolják, de jelentős még az 500-1000 forintos palackár választása is. A válaszok alapján az átlagosan kifizetett palackár 1400 forint körül volt. Leggyakrabban szuper- és hipermarketben szerzik be a borokat.

Ezek is érdekelhetik