Hírek

2012.05.04. 15:22

Egy hónapig megfigyelés alatt a kulcsi gyilkos

Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyászati Intézetben vizsgálják H. Csanád Jutas elmeállapotát. A gyilkosságok felderítésében résztvevő rendőrök pénteken elismeréseket kaptak.

MTI

Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyászati Intézetben vizsgálják H. Csanád Jutas elmeállapotát, A kulcsi férfi április elején négy családtagját megölte, három embert pedig megsebesített. Az egy hónapig tartó megfigyelést követően derül ki, büntethető-e a 23 éves fiatalember.
   
A kulcsi bűncselekményre április 6-án derült fény. A gyilkossággal gyanúsított fiatalembert a Terrorelhárítási Központ műveleti főosztályának tagjai aznap elfogták a Fejér megyei településen. A gyanúsított a kihallgatásakor azt vallotta, hogy tettét nem bánta meg, már hónapok óta gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket. A férfit április 8-án 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a Székesfehérvári Törvényszék.A pénteki dunaújvárosi rendőrkapitányság ünnepi állománygyűlése után Simon László, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Dorkota Lajos kormánymegbízott és Árva Helga, Kulcs község jegyzője elismeréseket, pénz- és tárgyjutalmakat adott át azoknak a dunaújvárosi és adonyi rendőröknek, kulcsi polgárőröknek, akik kiemelkedő munkát végeztek a kulcsi gyilkosságok felderítésében, illetve a helyszín biztosításában.

A gyilkosság helyszínén elkövetett betöréses lopás ügyében ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozás. Azt továbbra sem tudják, mi tűnt el a családi házból, mert a gyanúsított édesanyja továbbra is kórházban van. Az ingatlanon talált emberi csontokkal kapcsolatban kiderült, hogy a terület feltárását befejezték. Az ügyben indított közigazgatási eljárást napokon belül megszüntetik, mert egyértelműen bebizonyosodott, hogy ott korábban temető volt. A vizsgálatok szerint a csontok legalább ötven éve fekszenek a földben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!