Hírek

2012.05.17. 11:49

Fidesz: Új KRESZ jön, de csak 2014-től

A rendőrség szerint akár már idén jöhetnének az új közlekedési szabályok. A Fidesz szerint nem.

MTI

A rendőrséggel ellentétben csak a parlamenti ciklus végére tartja megvalósíthatónak a Fidesz az új KRESZ bevezetését. A módosítgatások helyett viszont a párt frakciója is új közlekedési szabályokat akar.

A jelenlegi parlamenti ciklus vége környékén vagy a következő elején, azaz 2014 közepén tartja reálisnak az új KRESZ hatálybalépését Bíró Márk országgyűlési képviselő, aki a Fidesz-frakcióban a közlekedési szabályok és szankciók átalakításáért felel.

A politikus erről azután beszélt, hogy Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője azt nyilatkozta, a módosítások helyett új, az uniós normáknak is megfelelő KRESZ-t alkotnak a szakpolitikusok, az illetékes minisztériumok és a társadalmi szereplők. A rendőrségi szóvivő szerint az új jogszabályt kidolgozó munkabizottság várhatóan már a jövő héten elkezdi a munkát, és a rendelkezés akár még az idén életbe léphet.

Bíró Márk reagálva a szóvivő szavaira azt mondta, "látszik, hogy a rendőrség is fontosnak tartja az új KRESZ megalkotását", azonban ha minden szükséges társadalmi egyeztetést le akarnak folytatni a jogalkotók, akkor az új KRESZ leghamarabb a jelenlegi parlamenti ciklus vége környékén vagy a következő elején léphet hatályba.

MTI -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!