Hírek

2012.12.05. 17:22

A Jobbik ragaszkodik a zsidózó képviselőhöz

Gyöngyösi Márton marad a parlament külügyi bizottságának alelnöke - rögzítette szerdai közleményében a Jobbik, önkényeskedésnek nevezve egyúttal, hogy képviselőjük nem utazhat hivatalos utakra a testülettel.

MTI

Kövér László házelnök kedden közölte, hogy Gyöngyösi Márton nem utazhat Rómába az Országgyűlés külügyi bizottságával, továbbá megjegyezte, nem tartja alkalmasnak a jobbikos képviselőt a külügyi bizottság alelnöki posztjának betöltésére, "viszont arra nincsen módom (...), hogy őt erről a posztról elmozdítsam, vagy akár csak eltanácsoljam. Ez a Jobbik felelősségi körébe tartozó lépés".

A Jobbik határozottan elutasítja Kövér László "legújabb önkényeskedését", amellyel a rendszerváltás történetében példa nélküli módon eltiltotta Gyöngyösi Mártont, a külügyi bizottság jobbikos alelnökét nemcsak a testület e heti hivatalos római látogatásától, hanem a bizottság összes hivatalos útjától 2014-ig, azaz a ciklus végéig - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében az ellenzéki párt.

"Különösen visszatetsző, hogy a házelnök azután vonta magához a döntési jogkört, hogy a külügyi bizottság fideszes elnöke, Balla Mihály korábban nyomatékosan sürgette a jobbikos képviselőt, önként vonja vissza részvételi szándékát" - közölték.

A Jobbik szerint Kövér László kijelentése felháborító, azt mutatja ugyanis, hogy a házelnök inkább alkalmasnak tartja Magyarország érdekeinek megjelenítésére és képviseletére a bizottság MSZP-s alelnökét, Kovács Lászlót, "aki tíz éve nemzeti gyásznapunkon, Erdély Romániához csatolásának évfordulóján pezsgővel ünnepelt román kollegáival Budapesten, és aki elvbarátaival pont nyolc éve, az állampolgársági népszavazás idején a határon túli magyarok ellen kampányolt".

A parlament elnökének döntése azt bizonyítja, hogy "még az MSZMP-utódpárt politikusait is megszégyenítő módon képtelen felülkerekedni az államszocializmus idején rögződött beidegződésein" - zárta közleményét az ellenzéki párt.

Múlt hétfőn a parlamentben a jobbikos Gyöngyösi Márton annak felmérését szorgalmazta, hogy hány olyan zsidó származású ember van az Országgyűlésben és a kormányban, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!