magyarország, eger

2017.07.08. 18:17

Életeket mentett a jótékony közösség

Az Egri Rotary Club vezetője és titkára is fát ültetett a szervezet világelnökével.

Sz. Z.

Rotarysok az első fa ültetésekor Fotó: beküldött

Az Egri Rotary Club vezetése is részt vett azon a Szentendrei Skanzenben a minap rendezett eseményen, amelyen a világszervezet Földet átfogó faültetési programja elindult.

Ian Riseley, a Rotary 2017/18-as évre megválasztott Világelnöke – az ausztrál Sandringham Rotary Club tagja – és neje, Juliet az első fát Mészáros Zoltánnal, a Magyarországi Rotary most hivatalba lépő kormányzójával ültette el. Őket követte az ötvenhárom hazai Rotary Klub képviselője, köztük az egriek: dr. Zagyva Béla elnök és dr. Sipos Mihály titkár. Időkapszulát is elhelyeztek a magyar kluboknak az utókor számára írt üzeneteivel. Ez egy Rotary-emlékhely alapját is szolgálja, amit októberben ezerötszáz fa elültetésekor avatnak fel. A projekt keretében bolygónk egymillió 200 ezer rotarystája egy év alatt elültet egy-egy fát.

Rotarysok az első fa ültetésekor Fotó: beküldött

A jótékonysági világközösség vezetője első hivatalos útján járt hazánkban. A Szegedi Gyermekklinikán találkozott egy 25 éve életmentő műtéten átesett, most egészséges fiatalemberrel, gyermekekkel és csecsemőkkel. Ők mind a Rotary „Gift of Life” (Ajándékozz életet!) programjának köszönhetik életüket, azzal a 80 fiatalemberrel együtt, akiket az elmúlt húsz évben a magyarországi Rotary támogatása mentett meg.

Ian Riseley és Mészáros Zoltán Budapesten megbeszélést folytatott Áder János köztársasági elnökkel. A fő téma a környezetvédelem volt. Az államfő a világelnök és a kormányzó figyelmébe ajánlotta az új magyar megoldások világméretű kiterjesztését, propagálását a Rotary segítségével. A felek az együttműködés folytatásában állapodtak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!