13°
16°

Szombaton nyit a Dobó téri gömbsátor

Megérkezett a Magyar Nemzeti Múzeum Többes számban című vándorkiállítása Egerbe.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, országgyűlési képviselő volt a kezdeményezője annak, hogy a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) Többes számban címet viselő vándorkiállítása megyeszékhelyünkön bemutatkozzon. A Dobó téren felállított gömbsátorban szombat délutántól fogadják a látogatókat.

A keddi sajtótájékoztatón a honatya kifejtette: az egriek alapfilozófiája, hogy minél több országos attrakciót hozzanak a városba, és minél több egri produkciót mutassanak be a fővárosban. Közlése szerint a tárlat ingyenesen látogatható, a felmerülő minimális költségeit a város viseli.

Fotó: Huszár Márk

Berényi Marianna az MNM kommunikációs és stratégiai osztályvezetője hangsúlyozta: a múzeum számára kiemelten fontos, hogy minél több kutatási eredményük, kiállításuk eljusson az ország minél több helyére, illetve külföldre.

A kiállítás főkurátora, Császtvay Tünde szerint a tárlat már a címében is utal arra, hogy a 20. század az I. világháborúval kezdődően a tömeggyártás, a tömegpusztítás, s a tömegpropaganda százada lett, s ebből a háborúból már nemcsak a katonák, hanem az otthon, családfő nélkül maradt asszonyok, de még a gyerekek sem maradhattak ki. Ezt a kort mutatják be.

Kommentek

Legolvasottabb

1
Meglepő dolog derült ki az ősemberről
2
Küzdenek az éttermek: egyre kevesebb a jól képzett szakács
3
Szexuális zaklatás: rendőrkézen a 17 éves támadó
4
Magasból zuhant, mentőhelikopter szállította kórházba
5
Megcsúsztak a motorosok, egyikük súlyos sérülést szenvedett – Frissítve
EXTRÉMSPORT
Bódi Csaba
Sherpa Rally: harminchatan felvitték a terhet
kömlő / 46 perce
Parlagisas-fiókát mentettek ki egy kútból
A madár hamarosan elpusztult volna, ha nem mentik ki, hiszen a kútban nem tudta volna a szárnyait kiterjeszteni, hogy elrepüljön.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy ifj. Korózs Károly életének 61. évében hosszan tartó betegség után elhunyt. A gyászmise és hamvainak végső nyugalomra helyezése 2017. szeptember 28-án 11 órakor az egri Barátok Templomában lesz. A gyászoló család
Barátaimtól és ismerőseimtől búcsúzom: Dr. Frey József (1936-2017). Búcsúmisém az egri szervita templomban 2017. szeptember 29-én, pénteken 18 órakor. Temetésem Budapesten, későbbi időpontban, szűk családi körben lesz.
LABDARÚGÁS / 1 órája
Dulai, Para különverseny Szihalmon
Bódi Csaba
LABDARÚGÁS / 1 órája
Tankó: ez egy megkeseredett edző védekezése
Irány a dutyi! / 1 órája
Kétszázmillió forintnyi kábítószert foglaltak le a rendőrök a fővárosban (videó)
Bundestag / 2 órája
Megkezdődtek a parlamenti választások Németországban
Illegális bevándorlás / 3 órája
Három magyar és két szerb embercsempészt fogtak Baranyában
HEVES MEGYE / 3 órája
A Bükk és a Mátra is bővelkedik forrásokban
Verebélyi Márta