2017.07.10. 01:00
Hungarikumhoz méltó buli volt
Méltó volt az ünnep a megyeszékhely zászlós borához.
A szombati nap is fergeteges hangulatban telt az Érsekkertben Fotó: Huszár Márk
Tarsoly József egri hegybíró, szervező szavai szerint az idei bikavérünneppel ismét sikerült a megyeszékhely zászlós borához méltó rendezvényt szervezni. Hozzátette: bár a számok még nem ismertek, de legalább annyi vendéget fogadott 2017-ben is az Egri Bikavér Ünnep, mint tavaly, amely év e tekintetben igazi áttörésnek tekinthető. A hegybíró köszönetet mondott az Érsekkert környékén lakók türelméért is, mert szinte minden napon hajnalig tartottak a koncertek is.
A Nemzeti Gasztronómiai Szövetség az idén is díjazta a bikavér-étel párosokat. Ezúttal a Hangácsi Pincészet Egri Bikavér Classicus 2011-es évjáratához készült grillezett vörös tonhalszelet krumplis kenyérropogóssal és barbecue salátával kapta az első díjat. Ezt a Balneo Hotel Zsóri szakácsa készítette. A második helyen Sike Tamás Pincészete 2013-as Egri Bikavér Superiorjához a miskolctapolcai Kis Anna Halászkert által készített ételpárosítás végzett, a harmadik pedig a St. Andrea Szőlőbirtok 2015-ös Áldás Egri Bikavéréhez a Saliris Resort Spa és Konferencia Hotel által főzött fogás lett.
Az Egri Bikavér Lovagrend idén is Vincze Béla Pincészetének borát választotta az ünnep bikavérének. Ez pedig a 2012-es Arcanum Egri Bikavér.