eger

2017.07.04. 21:04

Vendéglátók, majd vendégek voltak

Szomszédoló study-tour­ – ez volt a „munkacíme” ­annak a négynapos tanulmányi kirándulásnak, amit az Eger Térsége TDM Egyesület szervezett a környéken dolgozó­ turisztikai szakembereknek, idegenvezetőknek, egyesü­leti tagoknak, turisztikai vállalkozások képviselőinek.

SZ. E.

Szádeczky Kornélia, a programot szervező egyesület elnöke elmondta: a résztvevők egyik nap vendégek, a másik alkalommal pedig már vendéglátók voltak. A szakemberek jártak többek ­között Szihalmon, Mezőkövesden, Noszvajon, Bélapátfalván, Szilvásváradon, Bükkszéken, a Gyógyvizek Völgyében és Egerben is, ahol a ­Városi ­Turisztikai Nonprofit Kft. volt segítségükre. Igazán színes volt a program, ­hiszen egyebek között 3D-s film­vetítéssel és kazamatebejárással készültek­ a szervezők, de a részt­vevők megismerkedtek a megújult Érseki Palotával is.

Egerben a kazamatában is jártak Fotó: Márkus Attila

– A kirándulások célja az aktuális ismeretek bőví­tése, a térség kínálatának élményszerű megismerése volt azért, hogy a vendégek, ­turisták részére a legmagasabb színvonalon adhassanak ­tájékoztatást a jövőben a study-­tour résztvevői – részletezte a ­Hírlap kérdésére Szádeczky Kornélia, akitől megtudtuk azt is, hogy első alkalommal szerveztek ilyen ­túrát, mert rendkívül fontosnak ­tartják, hogy az egyesület ­tagjai ismer­jék egymást, merjenek közösen gondolkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!