Nyaralóknak

2017.07.24. 05:52

Hétfőn is folytatódik a meleg, de változékony lesz az idő

Felhőszakadás vagy akár jégeső is jöhet. Az Adrián sem zavartalan a nyár.

Hétfőn nyugat felől egyre több felhő érkezik, de hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számítani lehet. Először főként nyugaton és északon, majd délután délnyugat felől egyre többfelé és akár több hullámban is várható zápor, zivatar felhőszakadással, helyenként jégesővel.

Általában mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarokhoz kapcsolódóan viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 30 és 35 fok között alakul, de a tartósabban felhős és csapadékos északnyugaton több fokkal hűvösebb idő valószínű.

A Balatonnál a legmagasabb nappali hőmérséklet 29-30 fok körül várható. Többnyire erősen felhős lesz az ég, napközben legfeljebb pár órás napsütés valószínű. Már délelőttől lehet zápor, zivatar kialakulására számítani a térségben, délután viszont intenzív zivatarzóna is érkezhet délnyugat felől, amelyet felhőszakadás és jégeső is kísérhet.

Az Adrián is hasonlóan alakul az időjárás: hétfőn is 30 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála, de több helyen esőre is számítani kell. Dubrovnikban és Pulában 33, Zadarban 34 fok várható, Piranban 32 fokra kell készülni. Rab szigetén és Rijekában meleg, de esős idő várja a nyaralókat.

A vizek hőmérséklete:

A Balaton és a Velencei-tó vize 25,5, a Fertő-tóé 25,2, a Szelidi-tóé és a Lupa-tavaké 26,3, valamint a Tisza-tóé 24,8 fokos.

A Duna hőmérséklete Komáromnál 22,8, Esztergomnál 19,8, Budapestnél 23,4, Dunaújvárosnál 23,8, Bajánál és Mohácsnál 24,7 fok.

A Tiszán mérhető hőmérsékletek: Tiszabecs 23,9, Tokaj 24,7, Szolnok 22,2, Szeged 26,4 fok.

Az Adria vizének hőmérséklete Dubrovniknál 25, Pulánál 24, Splitnél pedig 26 fok.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!