nyaralóknak

2017.08.10. 06:23

Hőségriadó hat megyében, de zivatarok is lehetnek

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy és Tolna megyében van érvényben a harmadfokú (piros) figyelmeztetés. Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében zivatar is lehet. Az Adrián kánikula van.

Csütörtökön tetőzhet a hőség, szinte mindenütt 27, a Dél-Alföldön 29 fok feletti középértékek várhatók. A tartós hőség miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy és Tolna megyében van érvényben a harmadfokú (piros) figyelmeztetés. Az ország többi területére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

A legmagasabb hőmérséklet 34-38 fok között valószínű. Késő estére 25-30 fok közé csökken a hőmérséklet.

A késő délutáni óráktól a Nyugat-Dunántúlon néhol lehet zivatar átmeneti viharos széllökések, jégeső és intenzív csapadék kíséretében.

Kisebb eséllyel akár heves zivatar is kialakulhat 80 kilométer/órát meghaladó szélrohamokkal. Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyére a heves zivatarok veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az Adrián hasonló az idő, ott is tombol a kánikula, csütörtökön jellemzően 35-39 fok várható, elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

A vizek hőmérséklete:

Hazai vizeink az elmúlt napokban kissé lehűltek, a visszatérő kánikulának köszönhetően azonban ismét melegedésnek indultak: a Balaton vize 25,5, a Velencei-tóé 24, a Fertő-tóé 23, a Szelidi-tóé 24,5, a Lupa-tavaké 24, a Tisza-tóé pedig 26 fokos.

A Duna hőmérséklete Komáromnál és Esztergomnál és Budapestnél 22, Dunaújvárosnál 23, Bajánál és Mohácsnál 24 fok.

A Tiszán mérhető hőmérsékletek: Tiszabecs 23, Tokaj 26, Szolnok 24, Szeged 27 fok.

Az Adria vize Dubrovniknál 26, Pulánál 25, Splitnél 27 fokos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!