Időjárás

2017.10.13. 17:03

Kirándulóidő lesz szombaton

Több órára kisüt a nap, eső nem lesz, ráadásul vasárnap is ilyen jó idő várható.

Szombaton is – a fátyol- és gomolyfelhők mellett – az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél az ország középső harmadán megerősödik, a magasabb helyeken néhol viharossá fokozódik, majd szombatra fokozatosan mindenhol mérséklődik a légmozgás, legfeljebb helyenként lesznek élénk lökések.

Péntekről szombatra virradó éjszaka a legalacsonyabb hőmérséklet általában 5 és 12 fok között alakul, de az Északi-középhegység térségében pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 18 és 22 fok között alakul.

Várható időjárás vasárnapra és a jövő hét közepéig

Az idő előrehaladtával napról napra többfelé képződik éjszakánként köd, illetve rétegfelhőzet, de ezek inkább csak a jövő hét közepén maradhatnak meg tartósabban. Egyébként szerdáig általában derült, napos, csapadékmentes idő várható. Jelentős mennyiségű csapadék az ország területén addig kizárt. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 24 fok között várható,

Vizeink hőmérséklete

A Balaton és a Fertő 14,8, a Tisza-tó 13,3, a Velencei-tó 14,1, a Szelidi-tó és a Lupa-tavak vize 13,5 fokos.

A Duna vizének hőmérséklete Dunaújvárostól északra 13,5, délre valamivel 14 fok körül alakul.

A Tisza Tiszabecsnél 11,3, Tokajnál 13, Szolnoknál 11,8, Szegednél pedig 14,4 fokos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!