20 centi is eshet

2017.11.30. 11:48

Országszerte több helyen havazik – riasztást adtak ki

Az ország jó részén megindult a havazás, az alacsonyabban fekvő helyeken még nem marad meg a hó, de a hegyekben komoly hórétegre kell számítani.

Északon és az ország középső, illetve a Duna nyugati oldalán fekvő területekről is érkezett jelentés havazásról, Pest megyében Vecsés és Budaörs környékén is szállingózott reggel.

A nap első felében borult időre számíthatunk többfelé kiadós csapadékkal: nagyrészt eső lesz, de az ÉNy-i, É-i tájakon havas eső, hó is hullhat. Az északi hegyeinkben jelentős (10-20 cm) hóréteg alakul ki. A szél ÉNy-ira fordul és megerősödik. A hőmérséklet 0 és +8 fok között alakul (DK-en lesz a legenyhébb idő).

Csütörtök délután is borús idő lesz, de nyugat felől egyre nagyobb területen szűnik meg a csapadék: az ország túlnyomó részén eső esik, de északnyugaton és az északi határvidéken, valamint az északi hegyekben havazás a jellemző.

A délkeleti országrészbe erős lökésekkel is kísér délnyugati szél sodor enyhébb levegőt, míg északnyugaton északi légmozgás a jellemző. Késő délután nyugaton és a középső országrészben, késő este a keleti térségben is legyengül, majd megszűnik a csapadék, bár szitálás még lehet.

Éjjel legyengül a szél, vékonyodik, szakadozik a felhőtakaró, de erősen párásodik a levegő. Helyenként sűrű köd is képződhet. Északon erős, délen gyengébb fagy várható hajnalra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!