időjárás

2019.08.25. 17:50

Riasztás: felhőszakadásra, jégesőre is számíthatunk megyénkben

Az érintett terülteken akár 20 milliméternél is több csapadék eshet. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Heol

Heves megye egész területére citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint írják: labilis, lobbanékony marad a légkör felettünk. Az ország délnyugati felén több hullámban (legnagyobb számban az esti és éjszakai órákban), az északkeletin inkább elszórt jelleggel várható zivatarok kialakulása. Legfőbb kísérőjelenség a nagy intenzitású csapadék (felhőszakadás) lesz, de főként hétfőn a keleti, északkeleti megyékben heves szélrohamok is társulhatnak hozzájuk.

Hétfőn a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett több tájegységünkön is kialakulhatnak átmenetileg lokálisan futó záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadásra is számítani kell. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalban 15-22, délután 28-34 fokot mérhetünk, de a záporok, zivatarok után ideiglenesen több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

Kedden a napos időszakok mellett elszórtan továbbra is számítanunk kell futó záporok, zivatarok kialakulására, de már kevesebb helyen, mint hétfőn. Helyenként megélénkül a délkeleti szél. A legmelegebb órákban 28-34 fok valószínű.

Szerdán a sok napsütés mellett már csak egy-egy helyen, a legnagyobb valószínűséggel északon, északkeleten, valamint délnyugaton fordulhat elő néhol futó zápor, esetleg zivatar. A délkeleti szél csak kevés helyen élénkülhet meg. Délután 29-35 fokot mérhetünk.

Csütörtökön és pénteken is kitart a kánikula, általában 30 és 35 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Mindenhol számíthatunk hosszabb napos időszakokra, és csak néhol fordulhat elő átmenetileg egy-egy futó zápor, esetleg zivatar – írja az Időkép.

Kezdőképünk: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!