időjárás

2020.01.17. 17:30

Szombaton még számíthatunk ónos szitálásra Hevesben

A hétvége első napján még első fokú figyelmeztetés van érvényben, de vasárnapra már jobb idő jöhet.

HEOL

Tartós, sűrű köd miatt szombatra Heves megye mellett Pest megyére, Nógrád megyére, Békés megyére, Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, Hajdú-Bihar megyére és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére is citromsárga, azaz első fokú figyelmeztetetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint azt a met.hu írja, az ország legnagyobb részén folytatódik a borult, párás idő. Ma még többfelé lehet sűrű (zúzmarás) köd, szombaton viszont ez már inkább a keleti tájakon lesz jellemző. A borult területeken hószállingózás, ónos szitálás, szemcsés hó bárhol (bár a korábbi napoknál kisebb eséllyel) kialakulhat. Éjszaka az Északi-középhegység térségében, a Nyírségben és a Dél-Alföldön, holnap pedig már néhol a Tiszántúlon is van esély a felhőzet szakadozására, a látási viszonyok jelentősebb javulására.

Szombat délutántól a Nyugat-Dunántúlon gyenge havazás kezdődik, mely később egyre inkább havas esőbe vált át. Szombat éjfélig várhatóan a Kisalföldön és a Bakonyban 2 cm körüli friss hóréteg is kialakulhat. (Később a csapadékzóna kelet felé vonul és gyengül.)

Vasárnapra azonban már nincs érvényben semmilyen figyelmeztetés szűkebb hazánkban. Tartós, sűrű köd miatt egyelőre csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, Hajdú-Bihar megyére és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adott ki citromsárga figyelmeztetést az OMSZ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában