időjárás

2020.01.02. 17:11

Tartós, sűrű köddel köszön be a hétvége Hevesben

Első fokú figyelmeztetést adtak ki szűkebb hazánk területére.

HEOL

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre Heves megye mellett Pest megyére, Békés megyére, Bács-Kiskun megyére, Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, Csongrád megyére, Fejér megyére, Hajdú-Bihar megyére, Komárom-Esztergom megyére, Nógrád megyére és Jász-Nagykun-Szolnok megyére is citromsárga, azaz első fokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt.

Mint azt a met.hu írja, pénteken az esti, éjszakai órákban elsősorban a Dunától keletre, illetve északon ismét terjeszkedik az összefüggő köd, amelyet helyenként zúzmara lerakódás, kisebb körzetekben esetleg szemcsés hó kísérhet. Napközben elsősorban Észak-Magyarországon egész nap makacsul tarthatja magát a köd, illetve a rétegfelhőzet.

Szombaton aztán többnyire erősen felhős időre számíthatunk, csak rövid napos időszakok lehetnek. Elszórtan alakulhat ki eső, havas eső, északkeleten havazás. Az északnyugatira forduló szél egyre nagyobb területen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +8 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb.

Vasárnap felhőátvonulásokra számíthatunk többórás napsütéssel. Néhol alakulhat ki hózápor. Az északnyugati, északi szél nagy területen megerősödik, többfelé viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között várható.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában