Nyaralóknak

2017.07.27. 05:55

Továbbra is felhős lesz az ég, hűvös idő várható, helyenként esni fog

Csütörtökön az ország nagyobb részén felhős lesz az ég, több felé esni fog az eső, helyenként megélénkül az északnyugati szél, csupán keleten lesz néhány órás napsütés. Mindössze 20 és 25 fok közé melegszik fel a levegő. Az Adrián is felhős, hűvös, esős idő várható.

Csütörtökön reggel a Dunántúlon és a Tisza vonalának széles sávjában sok felhő lesz az égen, kevésbé felhős tájak a keleti határmentén és a középső országrészben fordulhatnak elő. Az előző napi záporos csapadéktömb éjjel végigvonul a déli megyék fölött is, és reggelre már délkeletre helyeződik, de eközben fokozatosan veszít erejéből. Emellett északnyugaton is előfordulhat további eső, záporeső. Az ország középső sávjában helyenként megélénkül az északnyugati szél, délnyugaton és északkeleten viszont gyenge marad a légmozgás. Hajnalra 10 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön napközben a Dunántúlon többnyire erősen felhős marad az ég, keleten viszont a változó felhőzet mellett néhány órás napsütés is valószínű. Elszórtan (nagyobb eséllyel az ország északi részén) záporok is kialakulhatnak. Egy-egy erősebb záportömböt villámtevékenység is kísérhet. A középső megyékben többször megélénkül, időnként megerősödik az északnyugati szél, míg másutt gyenge vagy mérsékelt légmozgásra számíthatunk. Továbbra is hűvösebb időre van kilátás, csupán 20 és 25 fok közé melegszik fel a levegő, de a záporokkal érintett helyeken hirtelen erősen visszaesik a hőmérséklet.

Az Adria fölött is felhős lesz az ég, a hőmérséklet sokat csökkent a korábbi napokhoz képest 17 és 22 fok között várható. Esőre is számítani kell.

A vizek hőmérséklete:

A Balaton 23; a Velencei-tó vize 22,1; a Fertő-tóé 19,9, a Szelidi-tóé 24,8, a Lupa-tavaké 25,1, valamint a Tisza-tóé 24,8 fokos.

A Duna hőmérséklete Komáromnál 21; Esztergomnál 21,5; Budapestnél 22; Dunaújvárosnál 22,8; Bajánál 23,7 és Mohácsnál 24,1 fok.

A Tiszán mérhető hőmérsékletek: Tiszabecs 22,3; Tokaj 25,1, Szolnok 19,8; Szeged 26 fok.

Az Adria vizének hőmérséklete Dubrovniknál és Pulánál 25, Splitnél pedig 26 fok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!