időjárás

2020.01.04. 13:46

Továbbra is kitart a párás, ködös idő Heves megyében

Estétől szórványosan eső is kialakulhat, vasárnap azonban már többórás napsütés is várható.

HEOL

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a keleti megyékben folytatódik a borult, párás, helyenként tartósan ködös idő, máshol rövid időre kisüthet a nap szombaton. Késő délutántól, estétől szórványosan alakul ki eső, havas eső, az ország északkeleti harmadán havazás, addig csak elvétve lehet jelentéktelen csapadék. Mint írják, a délnyugati és északkeleti megyék kivételével többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati, nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 3 és 9 fok között várható, de északkeleten csak 0 fok körül valószínű. Késő estére -2, +4 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnapra gyengén vagy közepesen felhős ég mellett többórás napsütés várható, legfeljebb keleten lehet egy-egy futó hózápor. Az északi szél nagy területen erős, sőt viharos lesz, csak délutántól mérséklődik majd lassanként a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között valószínű.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!