kortárs költészet

2018.02.20. 06:15

Indul a HangHordozók pályázat

A Magyar Írószövetség és a Magyar Napló Kiadó nyolcadik alkalommal hirdeti meg a HangHordozók című pályázatot, amelyre Az év versei 2017 kötetben szereplő bármely vers megzenésítésével lehet jelentkezni március 18-ig.

Budapest, 2017. április 11. Vörös István József Attila-díjas költő, prózaíró (b) és Stifner Gábor moderátor beszélget a közmédia költészet napi Versmaraton című rendezvényén a Magyar Rádió Márványtermében 2017. április 11-én. A hetedik alkalommal megrendezett eseményen 67 magyar költő 12 órán át olvas fel verseiből és beszélget a művekről.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Marjai János

A magyar költészet napja alkalmából megrendezett Versmaraton kísérőrendezvényeként, a kortárs magyar költészet népszerűsítése érdekében meghirdetett kiírásra egy pályázó maximum három művel nevezhet – közölték a szervezők az MTI-vel.

A jelentkezők anyagait hétfőtől egészen március közepéig várják. A legjobb pályázatot benyújtókat a zsűri személyesen is meghallgatja az április 6-i döntőben.

A zsűriben Harcsa Veronika, Csík János, Dinnyés József, Farkas Tibor zenészek és Stifner Gábor rádiós szerkesztő értékeli a pályázókat.

Az első helyezett 300, a második 150, a harmadik 100 ezer forintos díjazásban részesül.

További részletek a magyarnaplo.hu oldalán, vagy a Versmaraton Facebook-oldalán olvashatók.

Borítókép: Vörös István József Attila-díjas költő, prózaíró és Stifner Gábor moderátor a 2017-es Versmaratonon.

Forrás: MTI/Marjai János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában