Ingatlanbazár

2022.06.25. 15:25

A hét ingatlana: 119 millióért eladó a gyöngyösi egykori Orczy-levéltár és könyvtár

A 647 négyzetméterhez és a patinás múlthoz képest a vételár elég barátságosnak tűnik. De lássuk pontosan, mi és hol jár ennyi pénzért Gyöngyösön?

HEOL

Forrás: ingatlanbazar.hu

Gyöngyös belvárosában eladásra kínálunk egy nagy múltra visszatekintő műemléképületet. Az ingatlan régészeti feltárása megtörtént. Három építészeti stílus tükröződik vissza ránk ebből az ingatlanból: gótikus, barokk, klasszicista. Építtette Ifj. Orczy Lőrinc (építész: Zohfal Lőrinc). Egy időben itt működött az egykori Orczy-levéltár és könyvtár. Késő középkori alapokon nyugszik az épület, a földszinten gótikus kereszt-boltozatos helyiség található. Az épület egyéb részeiben barokk stílus látható. A klasszicista homlokzat bal oldalán nyílik az egyenes záródású kapu, mellette három félköríves záródású kőkeretes nyílás helyezkedik el. Az emeleti ablakokat toszkán fejezetű oszlopok ill. pilaszterek szegélyezik.
További részletek és fotók az ingatlanbazar.hu oldalán!
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!