Kék hírek, bulvár

2008.01.28. 20:32

Eger is érintett a börtön-botrányban

Vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel vádol több büntetés-végrehajtási ezredest a katonai ügyészség, mert pénzért előnyökhöz juttattak elítélteket. A bűncselekményről az MTV hétfő esti Híradója számolt be.

HEOL

A Budapesti Katonai Ügyészség tizenegy személy ellen emelt vádat részben a büntetés-végrehajtás országos parancsnoksága állományába tartozó, részben polgári személyek ellen - közölte Hegedűs Antal vezető ügyész.

Előbbiek között voltak intézetparancsnokok is. A Híradó információi szerint, a vádlottak között hat ezredes, egy alezredes, két ügyvéd és két civil van, akik közül az egyik a BM kórház főorvosa.

A tudósítás szerint a hat főtiszt pénzért soron kívül engedélyezett beszélőt, vagy büntetés-félbeszakítást a raboknak. A jól fizető fogva tartottak különleges kedvezményeket nyújtó, "VIP cellába" kerültek. Volt, akinek egymillió forintjába került, hogy Tökölön, a fiatalkorúak börtönében töltse le a büntetését. A fizetős raboknak - és nem csak Tökölön, hanem az egri börtönben is - kétszer annyi csomag, beszélő és szabadság járt, mint a többieknek.

A katonai ügyészség titkosszolgálati eszközöket is felhasználva, több hónapig tartó nyomozással derítette fel az ügyet. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán azt közölték a Híradóval, hogy együttműködtek a nyomozókkal és azóta szigorították az ellenőrzést az érintett területeken.

Az ügyet március elején kezdik el tárgyalni Győrben. A Fővárosi Bíróság elfogultságot jelentett be, mert az egyik vádlott ülnökként tagja volt a bíróság egyik katonai tanácsának.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!