Kék hírek, bulvár

2008.01.12. 08:13

Igényes testület: marad a kocsmák nyitva tartásának korlátozása

Hatvan vezetése nem tervezi, hogy visszavonja a kocsmák nyitva tartását korlátozó rendeletét. A polgármester szerint az igényes vendéglátás lehet a megoldás.

t. o.

Amint arról többször beszámoltunk, a hatvani képviselő-testületnek a szórakozóhelyek nyitva tartását szabályozó, az elmúlt év végén született rendelete nem várt viharokat váltott ki a településen. A grémium idén január elsejétől este 10 óráig engedélyezi az egységek nyitva tartását; kivételt csak a melegkonyhás létesítmények, illetve egy belvárosi presszó képeznek.

Az indoklás szerint a szigorú lépésre azért volt szükség, mert az éjszakai mulatozásból hazatérő fiatalok megbolygatták a település rendjét. A lakók többször az önkormányzat vezetéséhez fordultak, mielőbbi intézkedést követelve. Csakhogy a döntés homlokegyenest ellenkezik azon szórakozóhelyek működtetőinek az érdekeivel, akik számára a fő megélhetési forrást éppen az éjszakai bevételek jelentik. Becslésünk szerint mintegy tucatnyi ilyen lehet a városban. Az érintettek jogi úton és egyéb módszerekkel - például aláírásgyűjtéssel - igyekeznek a rendelet megváltoztatására rábírni az illetékeseket.

Érsek Zsolt polgármester szerint nincs ok a képviselő-testület által egyhangúlag elfogadott rendelet megváltoztatására vagy visszavonására, mivel a korlátozás a lakosság túlnyomó többségének az elvárásaival találkozik. A cél az, hogy a szórakozóhelyek az igényes és színvonalas szolgáltatást helyezzék előtérbe. Tehát a továbbiakban is lehetőségük lesz az este 10 órán túli nyitva tartásra is, amennyiben bővítik kínálatukat, vagyis melegkonyhás kiszolgálást is biztosítanak. Ha a fiatalok az éjszakai szórakozás közben falatozhatnak is, és nem csak isznak, vélhetően jóval kevesebb részeg randalírozóval találkozhatunk a város közterületein - jelentette ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!