Kék hírek, bulvár

2008.01.18. 06:27

Kocsonyával ejtenék ámulatba a világot

Pontosan negyvenöt adag fért rá arra a speciális üvegtányérra, amelyet egy éve külön erre a rekordkísérletre készíttetett a felsőtárkányi Hotel Táltos vezetője. Jankó István ugyanis a fejébe vette, hogy - a hotel szakácsaival együtt - elkészíti a világ legnagyobb tányér kocsonyáját.

Sz. I.

Ez sikerült is, s a  finom ételt - az akkor tartott kocsonyafőző verseny specialitásaival együtt -  jóízűen megették a résztvevők és a vendégek. A fesztivált az idén is megrendezik a bükki településen.

Február 2-án huszonhárom csapat tagjai - köztük Szlovákiából, Ukrajnából és  Szerbiából érkező amatőr szakácsok - versengenek a díjakért. Ezek odaítéléséről  a Németh József mesterszakács, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség  Hagyományőrző Bizottságának elnöke által vezetett zsűri dönt. A Táltos szakemberei újabb rekordot kívánnak felállítani. Már a rejtekhelyén  van az a hatalmas üvegtányér, amelyben a tavalyinál jóval nagyobb adag  hagyományos kocsonyát tálalják majd fel vacsorára. Erre meghívták a miskolci  kocsonyafesztivál szervezőit is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!