Kék hírek, bulvár

2008.02.20. 10:02

Brómcián-ügy: megszólal a gyógyszertár vezetője

Nyilatkozatot juttatott el a heol.hu szerkesztőségéhez az egri Markhot Ferenc Kórház intézeti gyógyszertárának vezetője, Dr. Katonáné Dr. Turai Erika.

HEOL

Mint ismeretes, az egri kórházban még február 14-én találtak egy brómcián feliratú tégelyt, amelyről a vizsgálatok kimutatták, hogy valóban a mérgező anyagot tartalmazza. Az anyagot a kórház intézeti gyógyszertárának hűtőkamrájában fedezték fel. A patikát az Ispotály Holding Kft. egyik cége üzemelteti, amely 2007. szeptembere óta a HospInvest egyik leányvállalataként működik.

A nyilatkozatot az alábbiakban változtatás nélkül adjuk közre:

Az egri Markhot Ferenc Kórház intézeti gyógyszertárának vezetője, Dr. Katonáné Dr. Turai Erika az alábbi nyilatkozatot teszi a kórházban talált ciánvegyülettel kapcsolatban (a gyógyszertárat 2006. novembertől az Ispotály Holding Kft. egyik cége üzemelteti, mely 2007. szeptember 1-től a Hospinvest Zrt. leányvállalat lett).

 • A brómcián – mint erős méreg – egyetlen közforgalmú és egyetlen kórházi gyógyszertárban sem használatos vegyület, kizárólag külön engedéllyel szerezhető be.

 • Az intézeti gyógyszertár dolgozói napi rutin ellenőrző tevékenységük során felderítették a mérgező anyagot, és azonnal kezdeményezték a megfelelő intézkedéseket a méreg biztonságos elzárása, a hivatalos szervek értesítése, stb. tekintetében. Ez alapfeladata a gyógyszertárnak, amely szakmai tevékenységét a vonatkozó jogszabályok szerint végzi, szigorúan szabályozott normarendszer és nyilvántartási rendszer felügyelete mellett, a gyógyszerészi szakmai szabályai és a belső ISO 9001:2000 szerint.

 • Mivel a gyógyszertár működési rendje kizárja a szer osztályokra juttatását és/vagy felhasználását, így ezzel elhelyezőjének más, „saját” célja lehetett.

 • Az ügyben szigorú rendőrségi vizsgálat folyik, mely reményeink szerint meg fogja találni a tettest. A gyógyszertár dolgozói provokációnak tartják az ügyet, amely a szer veszélyessége és a cselekmény elkövetésének módja miatt felveti a tudatos károkozás szándékát.

 • Az intézeti gyógyszertár dolgozói és szakmai vezetése elhatárolja magát a történtektől, és továbbra is a tőle megszokott magas színvonalon biztosítja a Markhot Ferenc Kórházban kezelt betegek biztonságos gyógyszerellátását.
 •                                                              Dr. Katonáné Dr. Turai Erika
                                                               intézetvezető főgyógyszerész
                                                               Markhot Ferenc Kórház
                                                               Eger

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!