Kék hírek, bulvár

2008.04.30. 09:29

Huszonnyolc rendőr érkezik a megyébe

Az utóbbi időszakban meglehetősen rossz hírek érkeztek a dél-hevesi térség közbiztonságáról: gyilkosság, nemi erőszak, interezés miatt elkövetett öngyilkosság, jelentős mennyiségű színesfémlopás, falopás és több betöréses lopás borzolta a kedélyeket.

Sz. R.

Hiányoznak a körzeti megbízottak, megszűnt a tarnamérai rendőrörs, s minimum húsz rendőr hiányzik a hevesi kapitányság munkájához. Godó Lajos országgyűlési képviselő ezen problémák miatt fordult dr. Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterhez. Kérdése ezúttal arra irányult: a borsodi és nógrádi közbiztonság javítását több száz új rendőrrel segítik, ám eddig arról nem érkezett hír, hány rendőrt kap a sokat megélt dél-hevesi térség?

A miniszter válaszából kiderült: Heves megyében is léteznek betöltetlen státuszok, megyei szinten a 777-ből csupán 739-en dolgoznak, Dél-Hevesben a 65 státuszból csupán 52 betöltött. A rendőrök szolgálatban eltöltött ideje drasztikusan nőtt, a feladatokkal együtt. Az év elején Nógrád megyéből alkalmanként portyaszolgálatot vezényeltek át a térségbe, ám természetesen nem alkalmi jellegű segítségnyújtásban gondolkodnak.

A hiányzó státuszok feltöltése csak szakirányú végzettségű vagy a határőrség és honvédség kötelékéből kikerültek átképzése után lehetséges. Az idén a megyébe 28 rendészeti iskolában végzett fiatal érkezik, melyből értelemszerűen jut a dél-hevesi térségbe is. A megszüntetett tarnamérai rendőrőrs helyett Boconád székhellyel alakult egy körzeti megbízotti csoport, amelynek vezetője az itteni körzeti megbízott, tevékenységi területe pedig az egykori Mérai őrshöz tartozó települések. Mindezen intézkedések javulást hozhatnak a térség közbiztonságában.

Címkék#Godó Lajos
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!