Kék hírek, bulvár

2008.06.17. 12:11

Háziőrizetben a vesztegetéssel gyanúsított ellenőr

Üzletszerűen elkövetett vesztegetés miatt nyomoz a megyei rendőr-főkapitányság felderítő osztálya.

HEOL

A nyomozás középpontjában a Nemzeti Közlekedési Hatóság Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságnak Közúti Jármű Főosztályán dolgozó, önálló intézkedésre jogosult közúti jármű ellenőr áll, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy hagyta, hogy fuvarozási vállalkozók és társaságok megvesztegessék, illetve többször kérte is ezt. Cserébe a fuvarozók megúszhatták a tengelysúlymérést és a túlsúlyos szállítás jegyzőkönyvbe kerülését.

A férfi lakásán és munkahelyén a rendőrség házkutatást tartott, majd gyanúsítottként kihallgatta és elrendelte bűnügyi őrizetbe vételét. Azóta több olyan személyt is kihallgattak, akik gyanúsíthatóak a vesztegetéssel, és ezt az eljárás megindításáig nem jelentették a hatóságnak. A rendőrség folyamatosan végzi a gyanúsított kapcsolati körének feltérképezését, és várja azon fuvarozók jelentkezését, akik a férfival hasonló okokból kapcsolatba kerültek. Ha ők még azelőtt bejelentik a hatóságnak a bűncselekményt, mielőtt az a hatóság tudomására jutna, és beszámolnak az elkövetés körülményeiről, akkor a Btk. alapján nem büntethetőek.

Az eljárást a Heves megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja. Az érintettek bejelentéseiket a 36 522-111 telefonszám 14-72-es, vagy 14-63 mellékére, vagy személyesen az Eger, Eszterházy tér 2. szám alatt tehetik meg.

Ezek is érdekelhetik