Kék hírek, bulvár

2008.10.27. 11:30

Az autópályán akart elsétálni Hatvantól a fővárosig egy férfi

Ismét találkoztak kirívó esetekkel megyénk rendőrei, miközben a kerékpárosok és gyalogosok fokozott ellenőrzését végezték.

HEOL

Egy polgárdi férfi éppen az M3-as autópálya műszaki sávjában gyalogolt Budapest felé, amikor a rendőrök megállították. Kérdésükre elmondta, hogy Hatvanból szeretne eljutni a fővárosba, ám arra, hogy miért pont gyalogosan akarta megtenni az utat, nem derült fény. Egy igrici, szintén a műszaki sávban sétáló férfit is kérdőre vontak a rendőrök, ő Füzesabony felé tartott, s azért gyalogosan, mert az autója meghibásodott.
Egy ismeretlen biciklis ellen közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt nyomoz a rendőrség, mivel egy tanú arról számolt be, hogy a kerékpáros a Sas úton található vasúti átjáróban letörte a sorompó csapórúdját, majd elhagyta a helyszínt.

Az elmúlt héten 107 kerékpárost és 90 járókelőt ellenőriztek az egyenruhások. A biciklisek közül 12-en ittasnak bizonyultak. A kétkerekűn közlekedőkkel szemben 130 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki és 27 feljelentést tettek a rendőrök. A leggyakoribb hiba az volt, hogy nem viseltek láthatósági mellényt, vagy nem rendelkeztek a kerékpárhoz szükséges tartozékokkal. Gyalogosokkal szemben 172 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki és 16 feljelentést tettek az egyenruhások: sokszor hirtelen léptek le az útra, vagy éppen tiltott helyen próbáltak átkelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!