Kék hírek, bulvár

2008.11.21. 16:52

Fatolvaj-bandákat értek tetten a rendőrök

Több fatolvajt is elkaptak megyénk rendőrei az utóbbi két nap során.

HEOL

Egy teherautót vezető bükkszentmártoni férfit igazoltatott ma kora délután a körzeti megbízott, ám a megállított sofőr nem tudott számot adni a járműben talált két köbméter vastag akácfa eredetéről. Végül beismerte, hogy azt a község külterületén található egyik erdőből lopta. A lopási kár mintegy 28 ezer forint - tudatta Soltész Bálint rendőrségi sajtószóvivő, aki arról is beszámolt, hogy tegnap több fatolvaj bandát is elkaptak a rendőrök.

Csütörtök délelőtt a Bélkő hegyen a rendőrség és az erdészet közös szolgálata során értek tetten négy helyi férfit, akik engedély nélkül vágtak ki másfél köbméter fát, 21 ezer forintos kárt okozva ezzel. Dél után pár perccel Tarnalelesz külterületén szintén egy négy férfiból álló társaságot lepett meg a szolgálatban lévő rendőr, akik 120 darab, 120 ezer forint értékű akácfát vágtak ki. Az ügyekben az Egri Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya indított büntetőeljárást.

Aznap kora este a Hevesi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának munkatársai éppen az illegális fakitermelések megelőzése céljából tartott figyelőszolgálatukat teljesítették, mikor is Heves külterületén, egy tölgyesben tetten értek három jászapáti férfit. Utóbbiak mintegy 300 ezer forint értékű fát vágtak ki illegálisan és pakoltak fel járművük utánfutójára. Ellenük a Hevesi Rendőrkapitányság indított eljárást nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!