Kék hírek, bulvár

2009.01.29. 09:50

A rokon küldöttének mondták magukat a trükkös tolvajok

Azzal szedtek rá egy idős asszonyt Adácson a trükkös tolvajok, hogy azt állították magukról: a nő menye küldte őket ruháért. Az asszony megbízott bennük, s beengedte őket a házába.

HEOL

A két ismeretlen férfi a lakásba bejutva elterelte áldozatuk figyelmét, s közben megkeresték, majd ellopták az asszony otthon tartott pénzét - ismertette az esetet Kocsis Irén Mária r. alezredes, rendőrségi sajtóügyeletes.

Reggelig több betörést is jelentettek a rendőrségen. Egy családi házból a gázkazánt, egy hétvégi házból berendezési tárgyakat, elekronikai cikkeket és szerszámokat vittek el. Átányban két, Hevesen egy melléképületből tulajdonítottak el szerszámgépeket, Tiszanánán pedig az egyik háztól 31 tyúkkal távozott a tolvaj. Egy gyöngyösi lakos egy november végi besurranásos lopás jelentett be, amelyben az otthonából ellopták a mobiltelefonját. A bejelentés oka az volt, hogy a sértett most felismerte valakinél a készüléket.

Két esetben egy-egy őrizetlenül hagyott táska is tolvajok zsákámányává vált. Még kedden egy asszonyt a lőrinci temetőben károsítottak meg. A nő csupán rövid időre hagyta az egyik sírkőnél a táskáját, ám mire visszatért, kilopták belőle a pénztárcáját. Tegnap az egyik egri szórakozóhelyen hagyta a sértett felügyelet nélkül a táskáját, amelyet a benne lévő pénzzel és iratokkal eltulajdonítottak.

Ezek is érdekelhetik