Kék hírek, bulvár

2009.10.07. 15:06

A bankjegy sorszáma érdekelte a tolvajokat

Mindenáron egy tízezres bankjegy sorszámát akarták megtudni a tolvajok egy idős asszonytól. Persze valójában nem a számsor érdekelte őket, hanem az otthon tartott pénz rejtekhelye.

HEOL

Két, harminc-negyven év közötti férfi keresett fel kedden délelőtt egy idős, 78 éves rózsaszentmártoni asszonyt. Mint mondták, a polgármesteri hivatalból jöttek, s tízezer forintot hoztak a néninek. Hasonló ürüggyel több idős embert is rászedtek már tolvajok, s elérték, hogy beengedjék őket a lakásba. Rendre ezt követően álltak elő azzal, hogy nincs náluk megfelelő címletű bankó, s arra kérték a későbbi sértetteket, hogy váltsák fel a náluk lévő húszezrest. Így érték el, hogy megmutassák, hogy hol tartják a spórolt pénzüket. A módszer a rózsaszentmártoni esetben sem volt más, csupán az ürügy. A két férfi a tízezer forint átadásához azt szabta feltételül, hogy a néni mutasson nekik egy másik tízezrest, aminek a számát feljegyezhetik. Hogy ennek a mozzanatnak miért van jelentősége, arra nem adtak logikus magyarázatot.

Az asszony a tolvajok várakozásának megfelelően az otthon tartott pénz rejtekhelyéhez ment, s átadott nekik egy tízezrest. Ezt követően az egyik férfi elterelte a figyelmét, a másik pedig elemelte 340 ezer forintját. A lopás miatt a Hatvani Rendőrkapitányság indított eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!